Wie zijn we?

De Alliantie Nederland Rookvrij! is een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties die strijden voor een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van roken. De partners van de Alliantie geven hier uiting aan door in hun externe publicaties over roken en tabak de volgende pay-off toe te voegen:

“Onze organisatie is partner in de Alliantie Nederland Rookvrij!, een actief netwerk dat staat voor een rookvrij Nederland, waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.”

Jaarlijks sterven in Nederland bijna 20.000 mensen aan de gevolgen van tabaksverslaving. Roken en meeroken leiden tot grote gezondheidsrisico’s. En tot hoge gezondheidskosten. Dat is niet nodig. De Alliantie wil dat Nederlanders zo lang mogelijk fit en gezond blijven en werkt daarom aan een rookvrij Nederland, waarin niet-roken de norm is.

Om dat te kunnen bereiken hebben we partners nodig die met ons samen willen werken aan een rookvrij Nederland. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds), Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Partnership Stop met Roken hebben hiertoe het initiatief genomen.

 

Alliantiebureau

De partners binnen de Alliantie Nederland Rookvrij! worden ondersteund door een klein bureau van professionals dat is gevestigd aan het Zwarte Woud 2 in Utrecht. Het Alliantiebureau is een advies, kennis- en serviceorganisatie die, in nauwe samenwerking met de oprichtingspartners en overige partners van de Alliantie Nederland Rookvrij, bijdraagt aan het rookvrij krijgen van Nederland. Ze vergaart en verspreidt (inter-) nationale kennis op het gebied van tabaksontmoediging, agendeert en coördineert beleidsactiviteiten, onderhoudt relevante netwerken en stemt de activiteiten van de founders en partners in Alliantieverband op elkaar af.

 

Medewerkers Alliantie Nederland Rookvrij!

Medewerkers Alliantie Nederland Rookvrij!

 

Het Alliantiebureau bestaat uit de volgende medewerkers (v.l.n.r.:):
  • Dewi Segaar, senior adviseur onderzoek en beleid (tevens secretaris Partnership Stop met Roken)
  • Irene Heikens, officemanager
  • Mark Monsma, coördinator
  • Jessamina Lie, wetenschappelijk onderzoeker (in dienst van Universiteit Maastricht)
  • Sanne Heijndijk, adviseur onderzoek en beleid
  • Marc Willemsen, senior adviseur onderzoek en beleid (tevens hoogleraar Tabaksontmoediging Universiteit Maastricht)
  • Alice Kroeze, senior adviseur communicatie (niet op de foto)