Organisatie

De Alliantie Nederland Rookvrij wordt gevormd door bijna vijftig Nederlandse organisaties die Nederland rookvrij willen krijgen. Drie van deze organisaties hebben het Alliantiebureau opgericht en financieren dit. Hun directeuren vormen het bestuur van de Stichting Alliantiebureau Nederland Rookvrij!

logo-KWF

KWF Kankerbestrijding

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Wij willen niet accepteren dat er zoveel mensen aan kanker lijden en er al te vaak aan overlijden. Ons doel: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

KWF Kankerbestrijding financiert kankeronderzoek, geeft voorlichting en ondersteunt patiënten.

Als niemand meer zou roken zou er 30% minder kanker zijn. KWF Kankerbestrijding heeft een speerpunt heeft gemaakt van Rookvrij Nederland. De Alliantie Nederland Rookvrij! is voor KWF Kankerbestrijding een mooi platform en samenwerkingsverband om de schade door tabaksgebruik te verminderen. Maar KWF Kankerbestrijding wil hier ook een eigen gezicht aan geven. Onder meer  door crossmediale campagnes, (politieke) lobby, het inzetten van haar vrijwilligers en door het rookvrij maken van acties die voor KWF Kankerbestrijding worden georganiseerd.

KWF kankerbestrijding – Dossier niet-roken

 

Logo-Hartstichting

Hartstichting

De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten en de gevolgen daarvan. Het voorkomen van roken en meeroken heeft een positief effect op het aantal en aard van hart- en vaatziekten.

Samenwerken in de Alliantie helpt ons in deze strijd. Met de Alliantie willen we een nieuwe impuls geven aan tabaksontmoedigingsbeleid en de publieke opinie mee krijgen. Daarom dragen we actief bij aan de verschillende werkgroepen.

Hartstichting – Stop met roken

 

Logo-LongfondsHet Longfonds

Het Longfonds (voorheen het Astma Fonds) strijdt om longziekten als astma en COPD te wereld uit te krijgen en is van belang voor mensen met een chronische  longziekte. Dat doen we door wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact. Gezonde longen zijn van levensbelang.

Roken is de belangrijkste oorzaak van ziekte die je kunt vermijden en je longen zijn als eerste aan de beurt. Je longen zijn een vitaal orgaan, schade is onherstelbaar en je kunt niet zonder. Niet beginnen met roken is het beste dat je kunt doen voor je gezondheid en voor gezonde longen.

De Alliantie bundelt de krachten van iedereen die vindt dat niet-roken normaal is, zodat we samen werken aan een gezonder Nederland. Het Longfonds richt zich vooral op het voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Bijvoorbeeld door hun kennis te vergroten over wat er in sigaretten zit en door te werken aan rookvrije schoolpleinen.

Longfonds – Zit dat er echt in